Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На мен ми стана ясно, че поддръжката ще е цифра. Но в гореспоменатата тема "разходи" останах с впечатлението, че се правят ежегодно смени на дискове и накладки, съединител и най-различни тампони.

Сега аз лично планирам да правя по 10-12 хиляди км на година, пазя се от дупки и прочие и само в определени случаи (като пътя за чудните мостове) ще съм в особено пресечен терен.

Забелязах, че на запалените алфисти идеята за части втора ръка или такива по-средна цена им е пошла, но предполагам все пак е възможна що се отнася до предницата.

Също да попитам каква е най-често цифрата за обслужване на двигателя на 10 к км?

Comment

• съединител се сменя на 100 000 поне дискове и накладки според зависи как караш но пак трябва да изкарат над 50 000 ..не всяка година...за окачването от личен опит ти казвам..най добре си слагай само TRW за да не плащаш 2 пъти за едно и също нещо и да ти излезне по-скъпо в крайна сметка....по-скъпи са с доста наистина (около 30-40%) но знаеш за какво си даваш парите поне!
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

• Благодаря за препоръката. Да попитам също така за какви отличителни звуци трябва да се внимава при закупуването на такъв автомобил, било то от окачване или двигател? Всякакви препоръки при закупуването му, особености и прочие, ще бъдат драго приети. Благодаря ви предварително.

Comment

• задължително в някой от форумните сервизи за пълна диагностика....никакво купуване преди това...ама ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...!!!!

Comment

• Не знам до колко ще е възможно да се транспортира до сервиз, тъй като не е регистрирана, а в моя град (Стамболийски) няма особени алфа специалисти.

Благодаря ви много за изясняването на някои от подробностите. Ако има развитие в близките дни ще пиша с допълнителни запитвания

Comment

• Първоначално публикувано от Slobmonster Покажи съобщение
              Също да попитам каква е най-често цифрата за обслужване на двигателя на 10 к км?
              Цифрата ти зависи от това какво масло слагаш.

По другите въпроси - има скъпи носачи има и евтини носачи ( 4 носача + 2 биалетки за общо 100ина евра от Германия)
              Има и опция за рециклиране на носачите с полиуретанови тампони.
              Другото по окачването са тампоните на стаб. щангата. Някой колеги слагат такива от руски автомобили... има и полиуретанови.
              ...

Comment

• Значи да разбирам, че все пак има средни и изгодни варианти, които предполагам не са автоматично 100% боклуци. Вярно от новото и скъпо по-хубаво няма, но все пак ще поддържам автомобил 2ра ръка на обикновен бюджет.

Какви масла най-често се слагат? Количество и цифра? Предполагам ги има в големи диапазони.

Comment

• Пловдив ти е близо,и там има алфаджий.Потърси някой да ти съдейства.Преди всичко намери от някъде 1 156 и покарай да видиш аджеба това ли е колата за теб.Ако не са лъжа заглежаш дизелите,бих ти предоставил 147цата да покараш но съм на 200км от нашия район.Ако има нещо питай и успех.

пс:сега видях въпросати за маслата,аз съм сложил 5в40 за около 80кинта,като има и от 60-65лв.,са вече ако ще си на 10Внещо си евентуално може да е по-надолу.
                  Last edited by _br4vo_; d.m.y г., 18:55.

Comment

• все пак 100 евро е цената само на долен носач TRW ...така че сам си прави изводи за разликата в качеството...

Comment

• Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                      все пак 100 евро е цената само на долен носач TRW ...така че сам си прави изводи за разликата в качеството...
                      Долен носач TRW, чисто нов: http://www.mister-auto.bg/bg/nosach-...161JTC104.html
                      Това, че някъде същия носач ти го продават за 100-150 евро нищо не значи.
                      Много колеги карат с "евтините" носачи и не съм видял да има много оплаквания освен от скърцане.
                      Всеки си преценява, но ако караш малко километри на година и евтините вършат прекрасна работа.
                      ...

Comment

• Еха супер! Този сайт проверен ли е? Смисъл някой купувал ли си е ТРВ от него и дали са истински или са "оргиналдЪ" ?
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Еха супер! Този сайт проверен ли е? Смисъл някой купувал ли си е ТРВ от него и дали са истински или са "оргиналдЪ" ?
                          Oригиналния сайт е френски, като има много копия обслужващи съответните държави. Оплаквания съм чел за този в UK, като те са от типа : поръчваш нещо , което е in stock и после се оказва че го няма и си чакаш дълго време да ти върнат парите.
                          Не ми се вярва да са менте частите, но не съм поръчвал за да знам със сигурност. Това са всъщност цени като на едро.
                          ...

Comment

• Мдам, цените са като за сервиз или частно лице с мнооооооого дебели отстъпки (35-40%). Ако частите са читави, то това си е направо 6-ца от ТОТО-то! Евала, че сподели сайта, аз лично не знаех за него
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                              Долен носач TRW, чисто нов: http://www.mister-auto.bg/bg/nosach-...161JTC104.html
                              Това, че някъде същия носач ти го продават за 100-150 евро нищо не значи.
                              Много колеги карат с "евтините" носачи и не съм видял да има много оплаквания освен от скърцане.
                              Всеки си преценява, но ако караш малко километри на година и евтините вършат прекрасна работа.
                              е добре де 70 евро...къде са 70 евро за един носач къде са 100 за 4 носача и 2 биалетки....мисля че разликата в качеството е повече от ясна...иначе в един форумен сервиз 255 лв ми обявиха цена за долен TRW

---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

А в Англия са по 84 паунда или около 190лв. е това...от къде идва тази огромна разлика?

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                                Мдам, цените са като за сервиз или частно лице с мнооооооого дебели отстъпки (35-40%). Ако частите са читави, то това си е направо 6-ца от ТОТО-то! Евала, че сподели сайта, аз лично не знаех за него
                                И аз до скоро не го знаех.
                                Преди малко се замислих дали тези цени на TRW са реални и намерих на подобни цени:
                                http://www.autoteile-teufel.de/TRW/L...engung/JTC104/
                                и
                                http://www.ebay.de/itm/1-x-Lenker-Ra...-/380505444141
                                Ако тези ги продават на 170лв е възможно и онази цена от 150 да е реална, стига да са дилър първо ниво .

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                                е добре де 70 евро...къде са 70 евро за един носач къде са 100 за 4 носача и 2 биалетки....мисля че разликата в качеството е повече от ясна...А в Англия са по 84 паунда или около 190лв. е това...от къде идва тази огромна разлика?
                                Тези евтините : 4 за 100 ... понеже съм ги разглеждал отблизо - приличат ми на заводски рециклаж , въпреки че немския продавач твърди друго. Както и да е , за мен е рециклаж, добре направен и само така може да се обясни цената.
                                Разлика в цените винаги ще има , не мисля да обяснявам защо.
                                ...

Comment

Working...
                                X